Bel ons op: +31 (0) 478 76 90 23

Directielid Peter Nabbe rondt post hbo-opleiding Logistiek Management af

23 01 2015
Nieuws

Directielid Peter Nabbe rondt post hbo-opleiding Logistiek Management af

N2 People hecht veel waarde aan het (door)ontwikkelen van medewerkers en kantoorpersoneel. In 2014 stond voor directielid Peter Nabbe daarom de post hbo-opleiding Logistiek Management centraal, die hij volgde aan de Fontys hogeschool in Venlo. Samen met enkele  medestudenten zat hij voor het eerst na lange tijd weer op donderdagavond in de schoolbanken, nadat hij voor de start van zijn carrière al eerder opleidingen in de logistiek afrondde.

Peter vertelt: “Werknemers of leidinggevenden in een logistieke functie of logistieke omgeving zorgen ervoor dat de juiste mensen, informatie en materialen op het juiste moment op de juiste plaats aanwezig zijn. Voor een effectieve en efficiënte organisatie zijn optimaal ingerichte logistieke processen en daarbij behorend deskundig personeel van groot belang, vooral in deze constant en snel veranderende maatschappij.” In de modules Logistiek algemeen, Supply Chain Management, Inkoop, Warehousing, Distributie en Transport en Productie gingen Peter en zijn medestudenten aan de slag met praktijkgerelateerde opdrachten en cases.

Peter vult aan: “In de module Supply Chain bijvoorbeeld, kwam de afhankelijkheid van elkaar als je in een keten werkt naar voren. Als je de keten begrijpt en elkaars rollen hierin snapt, kun je makkelijker samenwerken. N2 People zelf is bijvoorbeeld een stuk opener geworden naar leveranciers. Juist als je informatie deelt, kun je samen naar een nog betere oplossing werken.”

Na een intensief schooljaar met enkele  interessante  projecten  volgde in december jl. de presentatie en verdediging van het eindproject, waar Peter met medestudent Rick Hendriks aan werkte. Rick is werkzaam bij Jabil, een logistiek dienstverlener in Venray. Peter vertelt: “We hebben samen last minute transportkosten bekeken, die daar het laatste jaar explosief gestegen waren. Na inventarisatie, onderzoek en analyses hebben we een aanbeveling kunnen doen, die het bedrijf een aanzienlijke besparing oplevert.” De opleiding werd met het afronden van het eindproject succesvol afgerond en eind december jl. volde de diplomauitreiking.

De theoretische kennis die Peter het afgelopen jaar heeft opgebouwd (als verdieping ten opzichte van werkzaamheden die in de praktijk al uitgevoerd werden) draagt eraan bij dat N2 People klanten en relaties nog beter van dienst kan zijn. “Je spreekt met de klant makkelijker over (logistieke) perikelen mee en kunt beter en makkelijker mogelijke oplossingen bieden”, vult Peter aan.  “Logistiek is dus niet voor niets, maar zeer gericht ons speerpunt van groei dit jaar.”