Bel ons op: +31 (0) 478 76 90 23

SNF-keurmerk behaald

17 02 2016
Nieuws

SNF-keurmerk behaald

Het SNF (Stichting Normering Flexwonen)-keurmerk volgt het, eerder door N2 People behaalde Flex home-certificaat op. N2 People is één van de 220 bedrijven die inmiddels bij SNF geregistreerd staan. Onder deze bedrijven bevinden zich zowel uitzendorganisaties als huisvestingsbedrijven. Met het cerficitaat tonen bedrijven aan dat de huisvesting van arbeidsmigranten in orde is.  

Een Nationale verklaring

Het keurmerk is een initiatief van ???ABU, NBBU, VIA, PPE/PVV, LTO, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, de Unie en de LBV, die het aanbod en het gebruik van uitsluitend goede kwaliteit huisvesting voor werknemers uit het buitenland willen bevorderen. Op 28 maart 2012 werd een Nationale verklaring tijdelijke huisvesting EU- arbeidsmigranten ondertekend door een groot aantal partijen, zoals de minister van Binnenlandse Zaken, de VNG, Aedes, ABU, NBBU, VIA, LTO Nederland, Productschap Vee en Vlees, CNV, FNV, Pools Overlegplatform in Nederland en diverse gemeenten.

Goede kwaliteit huisvesting

De ondertekenaars verplichtten zich een inspanning te leveren voor het vastleggen van normen voor goede huisvesting in CAO’s en in certificering en voor een vertrouwenwekkend systeem van handhaving van die normen. Onderdeel van de verklaring was de oprichting van de SNF, Stichting Normering Flexwonen, die de norm voor huisvesting van arbeidsmigranten beheert en controleert en het register van bedrijven die aan de norm voldoen onderhoudt.