Bel ons op: +31 (0) 478 76 90 23

Jos Koenen, manager DC bij Jan Linders

Jos Koenen (manager DC bij Jan Linders) vertelt: “In de supermarktwereld heb je te maken met wisselend koopgedrag van klanten, waar je snel op in moet kunnen spelen. Het kunnen beschikken over een flexibele schil van medewerkers is dus een vereiste. Tijdens de bouw van ons nieuwe distributiecentrum in Nieuw Bergen (2007), zijn we in zee gegaan met Peter Nabbe en Eric Nabuurs. Zo’n opstart is intensief: je werkt veel uren met veel mensen. Peter en Eric hebben ons toen meteen al ontzettend goed geholpen. Momenteel werken er gemiddeld 30 logistieke medewerkers van N2 People in ons distributiecentrum.”

Goed voorbereid op de werkvloer

Hij vervolgt: “Voorheen werkten we nog niet met buitenlandse werknemers. Van de keuze om met een flexibele groep buitenlandse werknemers te gaan werken, hebben we geen spijt gehad. Een voordeel is dat deze mensen vaak bereid zijn op minder reguliere tijden te werken omdat zij ’s avonds en in het weekend immers minder verplichtingen hebben dan onze Nederlandse medewerkers. Ook komen de medewerkers van N2 People altijd goed voorbereid op de werkvloer door de interne training die zij volgen bij Braveau. Zij zitten na een paar dagen al op hetzelfde niveau als medewerkers die hier al langer werken.”

Jan Linders heeft het logistiek goed voor elkaar

Jos sluit af: “Ik vind het prettig werken met N2 People omdat zij bereikbaar en betrokken zijn: ik kan 7 dagen per week en 24 uur per dag op hen bouwen. Dat deze mensen dag en nacht voor ons klaarstaan is echt uniek, vooral omdat ik ook andere ervaringen heb. Wij hebben 57 supermarktvestigingen die unaniem erg tevreden zijn over onze logistiek. Onze filialen kunnen goed hun klanten bedienen om dat wij hen goed bedienen. Zo hebben we onder andere prijzen gewonnen voor beste broodverkoper en beste verssupermarkt. Wij winnen deze prijzen mede omdat we het logistiek goed voor elkaar hebben. Dit is ook de verdienste van N2 People.”