Wij zijn ondanks de Corona omstandigheden gewoon geopend. Lees hier onze maatregelen
Bel ons op: +31 (0) 85 020 08 05

Voorbereiding: Naar Nederland

Voorbereiding

Naar nederland

Voorbereiding

Korter dan 4 maanden in Nederland

Als u voor N2 People werkt en korter dan vier maanden blijft, bent u een ‘Niet-ingezetene’. Niet-ingezetenen zijn personen die niet of korter dan 4 maanden in Nederland wonen, maar wel een relatie hebben met Nederlandse overheidsinstellingen. De Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) registreert deze personen in de Basisregistratie Personen (BRP). De BRP bevat persoonsgegevens van zowel ingezetenen als niet-ingezetenen. Niet-ingezetenen moeten zich voor inschrijving in persoon melden met een geldig legitimatiebewijs. Zij moeten ook hun woonadres in het land van herkomst aanleveren.


Geen verblijfsvergunning nodig

Als u EU-burger bent en langer dan 3 maanden in Nederland verblijft, dan heeft u geen verblijfsvergunning nodig. U hoeft zich ook niet meer te melden bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Deze regels gelden ook voor burgers uit de Europese Economische Ruimte of Zwitserland. Het paspoort of de ID-kaart van het land waarvan u de nationaliteit heeft, is het bewijs dat u rechtmatig in Nederland verblijft.

Voorbereiding

Langer dan 4 maanden in Nederland

Blijft u langer dan 4 maanden in Nederland, dan moet u zich inschrijven bij de Basisregistratie Personen (BRP) in uw gemeente. Meer informatie over inschrijving in de BRP kunt u daar verkrijgen.

Documenten

Zorg dat u al uw officiële documenten mee naar Nederland brengt. N2 People heeft voor uw inschrijving onderstaande documenten/gegevens nodig:

  • Uw paspoort/ID-bewijs (NAW-gegevens)
  • Uw bewijs van goed gedrag
  • Uw bankrekeningnummer
  • Uw gezondheidsverklaring
  • Uw mailadres. Als u geen mailadres heeft, verzoeken wij u vriendelijk een mailadres aan te maken. Wij hebben uw mailadres namelijk nodig voor het versturen van uw loonstrook. Als u wilt, kunnen wij uw loonstrook ook nog eens per post toesturen
  • Evt. zorgpas (als u nog geen zorgverzekering heeft, dan kunnen wij deze voor u afsluiten. Zie ook zorgverzekering)
  • Evt. uw vakgerichte certificaten/diploma’s
  • Evt. uw rijbewijs

BSN/Sofinummer (numer sofi)

Zonder sofinummer kunt u in Nederland niet aan het werk. Als u nog geen sofinummer heeft, kunt  u dit nummer met uw paspoort of ID-bewijs aanvragen. Een medewerker van N2 People maakt daarvoor een afspraak met u en rijdt samen met u naar het loket in Nijmegen of Venlo. Bij inschrijving aan het loket ontvangen Niet-Ingezetenen direct hun toegekende sofinummer/ burgerservicenummer (BSN) (numer sofi) en een afschrift van de opgenomen persoonsgegevens. De inschrijving is gratis. Er is overigens geen verschil tussen het sofinummer en het BSN-nummer.

 

Waarom heb ik een sofinummer nodig?

De overheid gebruikt uw burgerservicenummer (BSN) bij de verwerking van uw persoonsgegevens. U heeft dan ook geen ander nummer dan uw BSN nodig voor al uw contacten met de overheid. Met uw BSN kan de overheid u bijvoorbeeld eenvoudig terugvinden in administraties. Ook zorgt het BSN ervoor dat uw gegevens op een betrouwbare manier tussen overheidsorganisaties worden uitgewisseld. U heeft dit nummer daarnaast nodig om een bankrekening te openen, om zich te kunnen identificeren als u zorg nodig heeft, enz.